Genovai pesto szószos lasagne


Veszünk tehát egy csomag lasagnetésztát,előfőzzük a tésztalapokat, és közben készítünk egy besamel mártást. Ez utóbbi klasszikus receptje ehhez az adag tèsztàhoz: 8 dkg vajat tűzön megolvasztunk, beledobunk 8 dkg lisztet, jól átkeverjük, majd jöhet hozzá 8 dl tej. Kis tűzön csomómentesre főzzük (ne ijedjünk meg, ha először még göbös, általában simára lehet kevergetni, ha van türelmünk hozzá).
Ezután összeállítjuk a lasagnet: a tepsibe alulra vékonyan besamelmártás kerül, aztán erre rétegezzük felváltva a tésztát –ezt megkenjük jó bőven pestoval -, és a besamelmártást.
A végén jöhet a grana (vagy parmezán) sajt. Előmelegített sütőbe toljuk jó 40 percre (kislángon), addig, amíg teljesen el nem olvad és színt nem kap a sajt.