Fehérboros, paradicsomos gnocchi rukkolával


Ebéd olasz módra: fehérboros, paradicsomos gnocchi rukkolával

Hozzávalók: 4 személyre

Gnocchi 500g
olívaolaj , 2 gerezd fokhagyma ˛ 40 dkg koktélparadicsom , 2 dl
száraz fehérbor , 10 dkg rukkola


 

Gnocchi:
( Főzési idő: 1-2 perc)
A tésztát enyhén sós, bő, forrásban lévő vízben 1-2percig főzzük, majd miután a víz felszínére feljött, leszűrjük.

Ezután:
Serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a finomra vágott fokhagymát, majd 1 perc után a félbevágott paradicsomokat is. Amikor kis levet eresztett, felöntjük a borral. Magas hőmérsékleten 2 percig forraljuk, majd belekeverjük a Gnocchikat. 2 perc alatt átforrósítjuk, friss rukkolával megszórva tálaljuk.