Ebéd olasz módra: fehérboros, paradicsomos gnocchi rukkolával
Hozzávalók:
4 személyre
- 500g gnocchi
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg koktélparadicsom
- 2 dl száraz fehérbor
- 10 dkg rukkola
Gnocchi:
(Főzési idő: 1-2 perc)
A tésztát enyhén sós, bő, forrásban lévő vízben 1-2 percig főzzük, majd miután a víz felszínére feljött, leszűrjük.
Ezután:
Serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a finomra vágott fokhagymát, majd 1 perc után a félbevágott paradicsomokat is. Amikor kis levet eresztett, felöntjük a borral. Magas hőmérsékleten 2 percig forraljuk, majd belekeverjük a gnocchikat. 2 perc alatt átforrósítjuk, friss rukkolával megszórva tálaljuk.